Advocaat geeft andere spelers kans in bekerduel

29 oktober 2013, 15:03

AZ-coach Dick Advocaat gaat zijn elftal op enkele posities wijzigen voor het bekerduel met Achilles '29. Daarbij krijgen enkele spelers die normaliter niet op speeltijd hoeven te rekenen, een kans in het eerste elftal van de Alkmaarse club.

"Ik heb ze gezegd: 'Laat maar zien dat jullie het AZ-niveau aankunnen'", verklaarde de oefenmeester op het perspraatje daags voor het duel. "Daar is deze wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid voor. Ze kunnen het daarnaast laten zien tijdens trainingen of invalbeurten."

Het is een uitzondering op de regel voor Advocaat, die normaal met het sterktste aantal probeert aan te treden. "Ik heb geen vrienden in de spelersgroep. De beste elf spelers staan in de basis. Laat je als speler zien dat je beter bent dan je concurrent, dan kom je in het elftal. Dat geldt ook voor de zeven spelers die nu bij Jong AZ trainen."

Advocaat kent Achilles '29 nog van een bekerduel met PSV vorig seizoen. "We kwamen eigenlijk heel eenvoudig op een 0-3 voorsprong, maar daarna gingen enkele spelers hun eigen wedstrijd voetballen. Het werd 2-3, het had zelfs 3-3 kunnen worden. De omstandigheden zijn nu echter volledig anders. Wij spelen thuis en moeten als AZ zijnde gewoon een ronde verder komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen