Advocaat: "Prachtige avond, prachtige overwinning"

31 oktober 2013, 10:09

AZ veegde woensdagavond de vloer aan met Eerstedivisionist Achillles '29. De ploeg van trainer Dick Advocaat won maar liefst met 7-0 van de Groesbekers, waardoor AZ zich in het bekertoernooi schaarde bij de laatste zestien teams. Advocaat is zeer content met de wijze waarop de Alkmaarders zich woensdag presenteerden.

Het duel met Achilles '29 was voor Advocaat een mooie gelegenheid om wat spelers rust te geven. Daarnaast kregen andere spelers de kans om zich te bewijzen, zoals de trefzekere Denni Avdic en Joris van Overeem. De wijze waarop het team het duel invulde doet Advocaat zeer deugd: “Dit is een prachtige avond met een prachtige overwinning. De jongens die vandaag een kans kregen, wilden graag laten zien dat ze erbij horen. Een leuke avond”, zo concludeert de oefenmeester van AZ op de officiële clubwebsite.

Op voorhand wist Advocaat niet wat hij kon verwachten van zijn gewijzigde elftal: “Als je in dit soort wedstrijden niet gemotiveerd aantreedt, dan kun je het jezelf moeilijk maken. Ik heb de jongens daarom vooraf nog gewezen op het resultaat van ADO Den Haag bij MVV (2-1 voor MVV, red.), maar ze speelden uitstekend', zo stelt Advocaat.

Van Overeem kende een droomdebuut. Het negentienjarige talent viel twintig minuten voor tijd in als rechtsachter. Ondanks het feit dat dit niet zijn gebruikelijke positie is, kwam de jongeling wel tot scoren: “Ik had een beetje moeite met mijn rol, maar ik had zelfs als keeper willen invallen. Het doelpunt maakte het alleen nog maar mooier. Normaal scoor ik namelijk bijna nooit”, aldus Van Overeem, die zich erg verheugde op het bekerduel: “Toen ik maandag werd gebeld dat ik bij de wedstrijdselectie zou zitten, begon het al te kriebelen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen