Groep E: Chelsea behaalt belangrijke zege op Schalke

22 oktober 2013, 22:44   Bijgewerkt: 23 oktober 2013, 00:28

In Groep E in de Champions League is de spanning er na dinsdagavond bepaald niet kleiner op geworden. Chelsea wist een overtuigende uitoverwinning te boeken tegen Schalke 04 (0-3) en FC Basel remiseerde bij Steaua Boekarest (1-1). Deze resultaten zorgen er voor dat Chelsea en Schalke gedeeld aan kop gaan in Groep E, met zes punten uit drie duels. Basel volgt op twee punten en Steaua staat laatste, met één punt.

Chelsea beleefde een droomstart in Gelsenkirchen. Fernando Torres knikte het speeltuig na slechts vijf minuten spelen achter doelman Timo Hildebrand. Kevin-Prince Boateng, Roman Neustädter en Benedikt Höwedes waren dicht bij de gelijkmaker namens Schalke. Na de theepauze deed Torres echter opnieuw van zich spreken. De Spanjaard, die voor de honderdste keer in de startformatie van Chelsea stond, kon de marge simpel verdubbelen: 0-2. Chelsea zou hierna niet meer in de problemen komen.

Steaua Boekarest had moeite om in de National Arena potten te breken tegen Basel. Het was een wonder dat er na de eerste helft nog geen Zwitserse treffer te noteren viel. De bezoekers kregen veel opgelegde kansen en zagen onder meer een gekraakt schot op de lat belanden. Een treffer kon niet uitblijven en vlak na rust was het wel raak, toen Marcelo Díaz de Zwitsers op voorsprong schoot. De Zwitserse ploeg van trainer Murat Yakin verzuimde de voorsprong echter vast te houden: Leandro Tatu zorgde voor een Roemeens punt, waardoor Basel niet gelijk komt met Chelsea en Schalke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen