Nürnberg ontdoet zich van trainersduo

7 oktober 2013, 20:56   Bijgewerkt: 7 oktober 2013, 21:06

De wegen van 1. FC Nürnberg en hoofdtrainer Michael Wiesinger en assistent-trainer Armin Reutershahn scheiden per direct. Dit meldt de club via de officiële website. Na de oorwassing tegen Hamburger SV (0-5 verlies) zegde de club het vertrouwen in het trainersduo op. Nürnberg bezet momenteel de zestiende plaats in de Bundesliga. Dit, en de zeperd tegen HSV, heeft de directie ertoe doen besluiten om de trainers te ontslaan.

Aan het ontslag van beide trainers ligt dus duidelijk de sportieve situatie van de club ten grondslag. Roger Prinzen, de trainer van het beloftenelftal van Nürnberg, neemt na het vertrek van Wiesinger en Reutershahn tijdelijk de honneurs waar. Een nieuwe hoofdtrainer zal volgens de club binnen afzienbare tijd worden gepresenteerd.

De club gaat op haar digitale thuis in op het ontslag van het tweetal: "Na de 0-5 nederlaag tegen Hamburg en de prestaties in het nabije seizoen, hebben wij naar aanleiding van intensieve gesprekken gezamenlijk deze beslissing genomen", zo stelt Martin Bader, directeur Sport en Public Relations bij Nürnberg. "Het was een zeer moeilijke beslissing, maar in het belang van de club voelden we ons gedwongen om dit te doen.", zo stelt Bader.

"Het was allesbehalve gemakkelijk om het besluit te communiceren aan Armin en Michael. Beide trainers identificeerden zich met de club en waren altijd met hart en ziel betrokken in het beleid". Bader geeft duidelijk aan dat de directie zich gedwongen voelde tot het besluit, vanwege de sportieve malheur: "Helaas hebben de laatste wedstrijden getoond dat er geen stijgende trend aanwezig is op sportief vlak."

Nürnberg behaalde slecht vijf punten uit de eerste acht competitieduels. SC Freiburg en Eintracht Braunschweig wisten nog minder punten te behalen, waardoor Nürnberg niet de rodelantaarndrager van de Bundesliga is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen