Porto wint prestigieuze topper van Sporting

27 oktober 2013, 22:40

Zondagavond stond de confrontatie tussen de Dragões (de draken) en de Leões (de leeuwen) op het programma: FC Porto, de lijstaanvoerder van de Primeira Liga, tegen Sporting Lissabon, dat tweede staat. Het prestigieuze duel symboliseert volgens veel Portugezen de strijd tussen Noord-Portugal en Zuid-Portugal. Zondag eindigde de wedstrijd in het voordeel van Porto, dat Sporting met 3-1 naar huis stuurde.

In Estádio do Dragão nam de thuisploeg vanaf het begin het heft in de handen. Dit zorgde er na tien minuten spelen al voor dat Porto een strafschop toegewezen kreeg. Josué faalde niet en schoot de 1-0 binnen. Na de openingstreffer zocht de thuisploeg naar de 2-0, maar Sporting wist de gelijkmaker te forceren. William Carvalho was hiervoor verantwoordelijk.

Lang had Porto niet nodig om te antwoorden op de gelijkmaker van de bezoekers. Danilo bracht de thuisploeg namelijk amper twee minuten later alweer op voorsprong. Lucho González gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd op slot, door de 3-1 te maken.

Met de verdiende zege verstevigt Porto haar koppositie. Sporting blijft tweede staan, op vijf punten achterstand. Benfica, dat zondag met 2-0 won van Nacional, heeft evenveel punten als Sporting.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen