Van Basten mist leider: "Hebben kapitein nodig"

30 oktober 2013, 15:30

Coach Marco van Basten van SC Heerenveen baalt er van dat zijn ploeg defensief zo kwetsbaar is. In competitieverband hielden de Friezen dit seizoen pas één keer 'de nul' en dat is veel te weinig, geeft de oud-international toe op de clubwebsite.

"Defensief geven we te veel weg. Daar werken we hard aan, maar iedere keer gaat er weer een ander in de fout. Frustrerend, want uiteindelijk willen we meer controle", stelt de coach. Deze defensieve kwetsbaarheid heeft volgens Van Basten te maken met het feit dat SC Heerenveen een echte leider mist. "We hebben een kapitein nodig, iemand die leiding geeft, maar ik denk dat alle trainers uit de eredivisie dat roepen."

Ook zonder de gewenste leider hoopt Van Basten donderdag de laatste zestien van het bekertoernooi te kunnen bereiken. In de derde ronde is eerstedivisionist VVV Venlo de tegenstander. "In principe hebben we meer kwaliteit. Als we goed en geconcentreerd spelen is winst mogelijk", weet de coach, die veel waarde hecht aan de KNVB Beker. "De beker is een interessante competitie. Met een paar goede wedstrijden kun je een heel seizoen goed maken, dat heeft AZ vorig jaar bewezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen