Van der Vaart ondanks EK-rol blij met Van Marwijk

7 oktober 2013, 22:36

Rafael van der Vaart werd bij Hamburger SV herenigd met Bert van Marwijk. Van der Vaart moest op het afgelopen EK genoegen nemen met een reserverol, waardoor zijn relatie met Van Marwijk enigszins bekoeld werd. Desalniettemin is de aanvaller middenvelder tevreden met de komst van de oefenmeester, die volgens Van der Vaart veel voetbalideeën heeft.

Dat Van der Vaart op het EK slechts een figurantenrol vertolkte, vond hij erg vervelend, maar het staat naar eigen zeggen los van de situatie bij HSV: "Na het EK had ik me niet kunnen voorstellen dat ik me ooit op de komst van Bert naar HSV zou verheugen. Ik heb hem op het EK eerlijk gezegd wat ik ervan vond, maar nooit echte ruzie met hem gehad. HSV heeft me zelfs gevraagd wat ik van zijn komst vond. Ik zei: hij is een goede trainer.”, aldus Van der Vaart volgens Telesport.

HSV maakte het afgelopen weekeinde een heuze klapper, door met 0-5 te winnen bij 1. FC Nürnberg. Van der Vaart weet dat dit voor zijn ploeg een zeer belangrijke stap was: "De zege op Nürnberg was een belangrijke overwinning. Als je zo laag staat en zo veel grote nederlagen hebt geleden, is dit echt lekker. Je merkt nu dat het wat beter staat en dat er meer wordt gevoetbald dan een aantal weken geleden."

De voetbalvisie van Van Marwijk is volgens de middenvelder van HSV zeer helder: "Iedereen weet hoe Bert werkt, met veel pass- en trapoefeningen, veel voetbal. Dat vertaalt zich goed naar de wedstrijden. Het idee is er en dat probeert iedereen op te pakken.”

Van der Vaart stelt overigens dat hij het jammer vond dat de vorige trainer, Thorsten Fink, zijn biezen kon pakken bij de ploeg uit Hamburg: "Ik kon het goed met de vorige trainer vinden. Hij had me ook aanvoerder gemaakt en ik vond het jammer dat hij wegging."

Desalniettemin is hij blij met de voetbalfilosofie van de opvolger, Van Marwijk: "En dan komt er een trainer die er meer voetbal in brengt. Ik krijg meer ballen en mag de bal nu ook komen halen.”, zo stelt de aanvallend middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen