Van Marwijk: "Deze zege versnelt ons proces"

7 oktober 2013, 09:28

Bert van Marwijk kent een uitstekende start bij Hamburger SV. In zijn tweede officiële wedstrijd boekte de coach zijn eerste overwinning. Na het 2-2 gelijkspel bij Eintracht Frankfurt van vorige week, werd de uitwedstrijd tegen 1.FC Nürnberg zondag met 0-5 gewonnen. Dat klinkende resultaat had zijn ploeg even nodig, stelt de coach.

"Een 0-5 zie je niet iedere week in de Bundesliga", zegt Van Marwijk op de website van zijn club. "Ik heb altijd gezegd dat ik een voorstander ben van aanvallend voetbal, in combinatie met een tactische discipline. Voor rust leden we nog te veel balverlies, daar moeten we aan werken. Maar het gaat al steeds beter", stelt hij tevreden vast.

De zege levert volgens Van Marwijk veel meer op dan alleen drie punten. "Deze overwinning is heel belangrijk, het vertrouwen komt terug. Dit soort zeges versnellen het proces waar we in zitten. Dit resultaat heeft niets met vorm te maken, maar met discipline en concentratie. Dat hadden we van de eerste tot de laatste minuut."

Op de vraag op welke manier hij zijn elftal gaat belonen voor de goede prestatie in Nürnberg, antwoordt de 61-jarige Van Marwijk nuchter. "Met een training morgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen