"Barça is iets anders gaan spelen onder Martino"

25 november 2013, 14:12

De resultaten zijn nog altijd onveranderd goed, maar het spel van FC Barcelona is onder de nieuwe coach Gerardo Martino wel degelijk iets veranderd. Ajax-coach Frank de Boer ziet, ten opzichte van de afgelopen jaren, vooral verschillen in de manier waarop Barça aanvalt. Dat liet de voormalig verdediger, in het verleden zelf als speler actief in Camp Nou, weten tijdens zijn persconferentie een dag voor het CL-duel.

"Wat ons vooral opgevallen is, is dat FC Barcelona onder deze trainer iets eerder diepte zoekt", zei De Boer. Hij ziet daarin de hand van Martino terug. "Dit is een meer Argentijnse manier van denken. Voorheen duwde Barça de tegenstander langzaam naar achter, tot het bij de 'zestien' was. Daar ging het dan naar een opening zoeken."

Veel gevolgen voor Ajax heeft de vernieuwde speelwijze van FC Barcelona niet, stelde De Boer. "Nee hoor, voor ons verandert dat niets. Wij gaan uit van ons eigen spel. Of de manier waarop Bayern München vorig seizoen van Barça won een voorbeeld voor ons is? Natuurlijk. Maar iedereen weet dat Bayern een heel aardig team heeft."

In de Spaanse Primera Division pakte Barça dit seizoen onder Martino veertig punten uit de eerste veertien duels. Het won dertien keer en speelde slechts één keer gelijk. In de Champions League zijn de Catalanen na vier groepswedstrijden al zeker van een plek in de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen