Groep A: overtuigende zeges voor United en Shaktar

27 november 2013, 22:36   Bijgewerkt: 28 november 2013, 00:50

Manchester United heeft op bezoek bij Bayer Leverkusen een zeer overtuigende zege geboekt. De equipe van manager David Moyes vond het net maar liefst vijfmaal, terwijl de nummer twee van de Bundesliga het doel niet wist te treffen. De eindstand werd dus op 0-5 bepaald, al waarschuwde Leverkusen-coach Sami Hyypiä vooraf dat zijn ploeg in eigen huis bijzonder sterk is. Daar leek niets aan gelogen, want de Beierse ploeg was tot vanavond ongeslagen in de BayArena. De ploeg was echter geen schim van het team dat het zo goed doet in de Bundesliga.

Uitgelezen kansen kreeg Leverkusen namelijk bijna niet, terwijl Manchester United veel en gevaarlijk aanwezig was voor het doel van Bernd Leno. Luis Valencia opende na 21 minuten de score, nadat hij de strakke voorzet van Wayne Rooney bij de tweede paal in wist te koppen. Iets daarvoor kreeg Stefan Kiessling een goede kans op de openingstreffer, nadat hij zomaar door de United-verdediging heen kon laveren. Dat was ook vrijwel het enige wapenfeit van Leverkusen in de gehele wedstrijd, op een ingreep van United-doelman David de Gea bij een hoekschop in de tweede helft na.

Nog geen tien minuten na de 1-0 verdubbelde Emir Spahic de score. De Leverkusen-verdediger verlengde op onfortuinlijke wijze de vrije trap van Rooney en liet daarmee zijn eigen doelman kansloos. United kon na de thee makkelijk uitlopen naar een marge van vijf doelpunten, mede dankzij Jonny Evans en Chris Smalling. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Nani, die in de 88ste minuut subliem Leno wist te verschalken, op aangeven van veteraan Ryan Giggs.

Shaktar kwam voor rust op 1-0, na een harde lage pass van Costa vanaf de rechtervleugel, waarna Luiz Adriano zo in kon tikken. De 2-0 was na rust voor Teixeira, nadat Inigo Martinez een uittrap van Andriy Pyatov slecht verwerkte. De doelpuntmaker verleende daarna een assist aan Costa, die uit een counteraanval een prachtige 3-0 scoorde. Vlak voor tijd maakte Costa ook nog de 4-0.

Door het resultaat is Real Sociedad uitgeschakeld, ook maakt de ploeg geen aanspraak meer op de derde plek, die recht geeft op de Europa League. Bayer Leverkusen en Shaktar Donetsk zullen dus bepalen wie er door gaat naar de volgende ronde van de Champions League. Indien Shaktar op bezoek bij Manchester United wint, is het sowieso zeker van de volgende ronde. Bij puntenverlies is het geheel afhankelijk van Leverkusen, dat op bezoek gaat bij Sociedad. De Duitsers maken alleen bij winst nog kans op de tweede plaats. Manchester United heeft aan een punt genoeg om poulewinnaar te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen