Groep B: Real-tiental verder, Juve slaat slag

27 november 2013, 22:37   Bijgewerkt: 28 november 2013, 00:09

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Spanjaarden, zonder Cristiano Ronaldo, speelden woensdag in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray ruim een uur met tien man, maar dat weerhield hen er niet van met 4-1 te winnen. Juventus klom ondertussen van de laatste naar de tweede plaats, door FC Kopenhagen met 3-1 te verslaan.

Isco bood Gareth Bale al in de derde minuut een uitgelezen mogelijkheid om Real Madrid op 1-0 te zetten tegen Galatasaray. De Welshman, die zelf leek te denken dat hij buitenspel stond, schoof de bal echter voorlangs. Een kleine 35 minuten later opende de man van honderd miljoen euro alsnog de score, door van ongeveer dertig meter een vrije trap binnen te krullen.

Real stond toen al een tijdje met tien man. Sergio Ramos kreeg in de 26ste minuut een rode kaart nadat hij Umut Bulut een directe scoringskans had ontnomen. Dezelfde Umut Bulut herstelde een minuut na de 1-0 de balans. Dat kwam vooral doordat Didier Drogba hem op schitterende wijze, met een subtiel passje met buitenkantje rechts, vrij zette.

In de 29ste minuut ging de bal voor de eerste keer op de stip, na een handsbal van Lars Jacobsen. In de 61ste minuut floot arbiter Eriksson weer voor een penalty, dit maal nadat Olof Mellberg Fernando Llorente naar de grond had gewerkt. Beide keren schoot Vidal raak. In de 63ste minuut voltooide hij met een doeltreffende kopbal zijn hattrick. Mellberg, oud-speler van Juventus, had Kopenhagen tussendoor nog wel op 1-1 gezet.

Real Madrid is met dertien punten uit vijf duels zeker van de winst in groep B. Juventus wipt door de zege van de laatste op naar de tweede plaats. La Vecchia Signora heeft zes punten, twee meer dan Galatasaray en FC Kopenhagen. Op de laatste speeldag, over twee weken, bezoekt Juventus Galatasaray en krijgt Kopenhagen visite van Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen