Hendrix doet zonder morren stapje terug bij PSV

8 november 2013, 10:00

Nu Karim Rekik na een lange blessureperiode weer fit is, komt voor Jorrit Hendrix een eind aan een bijzondere periode. De pas 18-jarige verdediger had een maand of drie geleden nog nooit in het eerste van PSV gespeeld, maar stond door de absentie van Rekik in september en oktober steevast in de basis als centrale verdediger.

“De laatste twee maanden heb ik non-stop alles gespeeld”, zegt de verdediger, afkomstig uit de jeugd van PSV, tegen FCUpdate.nl. “Voor mijn ontwikkeling was dat top. Voor mij is alles wat ik meegemaakt en geleerd heb, mooi meegenomen.”

Nu Rekik weer helemaal fit is, moet Hendrix even een stapje terug doen. Dat bleek afgelopen weekend al, toen Rekik in de basis begon in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. Tegen Dinamo Zagreb werd de huurling van Manchester City uit voorzorg even aan de kant gehouden en mocht Hendrix opdraven in de basis, maar in principe zijn de rollen komend weekend tegen NAC Breda weer omgedraaid. Daar heeft Hendrix geen enkele moeite mee. “Ik heb nu geroken aan het eerste elftal en een basisplaats, natuurlijk smaakt dat naar meer. Maar ik weet ook dat het wellicht anders was gelopen als Rekik niet geblesseerd geraakt was. Voor mij is in ieder geval belangrijk dat de trainer weet dat hij met mij een goede vervanger heeft, als één van de verdedigers niet beschikbaar is. Als de trainer me nodig heeft, zal ik er staan.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen