Noodverordening Eindhoven voor duel met Dinamo

5 november 2013, 12:12

In een groot deel van Eindhoven geldt vanaf woensdagavond een noodverordening. Dit gebeurt met het oog op de Europa League-wedstrijd van PSV tegen Dinamo Zagreb, donderdagavond. De gemeente vreest dat een grote groep Dinamo-supporters zonder kaartje naar de lichtstad afreist.

De gemeente baseert zich op informatie van de politie. Volgens de plaatselijke hermandad zijn leden van de zogenoemde Bad Blue Boys uit op een confrontatie met fanatieke PSV-supporters en de politie. Daarop is besloten dat supporters zonder geldig ticket, leden van de Bad Blue Boys en aanhangers met een Kroatisch stadionverbod niet welkom zijn in de stad.

Bovendien geldt er een verbod op glas en blik. De politie mag, indien daar aanleiding voor is, preventief fouilleren. Supporters van Dinamo mogen steen stoffen of spullen bij zich hebben die de openbare orde zouden kunnen verstoren. Overtreders riskeren een celtraf van maximaal drie maanden of een hoge geldboete.

De laatste keren dat Dinamo op bezoek kwam in Nederland was er ook al sprake van ongeregeldheden. Zowel in 2007, 2009 als 2011 werden er wapens gevonden bij de Kroatische aanhang. De noodverordening is hier te vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen