Feyenoord en Makkelie vergroten problemen PSV

1 december 2013, 16:21

Voor de vijfde keer op rij is PSV onderuit gegaan in een uitwedstrijd in de Eredivisie. In de 'topper' tegen het eveneens moeizaam draaiende Feyenoord ging de ploeg van de geplaagde coach Phillip Cocu met 3-1 onderuit. Een hoofdrol in de wedstrijd was weggelegd voor scheidsrechter Danny Makkelie, die Feyenoord twee strafschoppen gaf en PSV-verdediger Jeffrey Bruma met rood van het veld stuurde.

Het was een topper, want met Feyenoord en PSV stonden twee traditionele topclubs tegenover elkaar. Twee clubs met een grote aanhang en grote ambities. Twee clubs bovendien die eerder dit seizoen droomden van het kampioenschap in de Eredivisie. Maar zondag in de Kuip waren het ook de nummers acht en tien van de ranglijst. En dus was er, zoals dat heet, stront aan de knikker in zowel Rotterdam als Eindhoven.

Feyenoord en PSV waren allebei keihard toe aan een succesje, zeker ook omdat de druk op coaches Ronald Koeman en Phillip Cocu steeds groter werd. Eén ding was zeker voorafgaand aan het onderlinge duel in de Kuip: de verliezende coach zou een zware week tegemoet gaan. Wie won, had weer even lucht.

Feyenoord had het na het doelpunt van Maher lastig en wankelde, maar een treffer van Jean-Paul Boëtius zette de ploeg op het goede spoor. De jonge aanvaller, na een vormdip terug in de basis, schoot in de blessuretijd van de eerste helft op fraaie wijze raak en gaf zijn team daarmee een eerste zetje in de juiste richting.

Omdat Pellè slechts één van de twee toegekende strafschoppen benutte- de tweede ging op de paal- bleef het duel nog wel even spannend. De Italiaanse aanvaller maakte zijn misser echter zelf goed, want amper tien minuten na zijn gemiste strafschop tikte hij op aangeven van Boëtius alsnog de beslissende 3-1 binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen