Groep H: Barcelona en Neymar pijnigen Celtic

Ger
11 december 2013, 23:05   Bijgewerkt: 12 december 2013, 08:43

FC Barcelona heeft de groepsfase van de Champions League met een royale overwinning afgesloten. De Catalaanse grootmacht won in het eigen Camp Nou met liefst 6-1 van Celtic. Door het resultaat gaat Barcelona als groepswinnaar naar de achtste finales.

De ploeg van trainer Gerardo Martino was al voor het laatste groepsduel zeker van een vervolg in de Europese topcompetitie. Barça kreeg tijdens de vorige speelronde echter een gevoelige tik. Op bezoek bij Ajax werd met 2-1 verloren. In de eerste helft was de Amsterdamse club bovendien veruit de betere ploeg. Tegen Celtic, dat aantrad met de Nederlannders Virgil van Dijk en Derk Boerrigter als basiskrachten, nam Barça sportieve wraak met een overtuigende overwinning.

Gerard Piqué hielp de Spaanse ploeg al na zeven minuten aan de openingstreffer. De verdediger schoot van dichtbij raak nadat doelman Fraser Forster een inzet van Alexis Sánchez met zijn voeten had gestopt. De Chileen dwong in de slotfase van de eerste helft alsnog een vermelding op het scoreformulier af. Op aangeven van Neymar schoot Sánchez de bal van dichtbij tegen de touwen. De Braziliaan ontpopte zich in het vervolg van het duel tot de absolute uitblinker door Barça met drie treffers naar een 5-0 marge te tillen. Cristian Tello maakte de 6-0, waarna Georgios Samaras de Schotten nog een eretreffer bezorgde.

Voor Celtic was het al duidelijk dat de Champions League na de uitwedstrijd tegen Barça ten einde zou zijn. Ook een vervolg in de Europa League behoorde niet meer tot de mogelijkheden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen