Kruys volgt Bogers op als coach van Sparta

31 december 2014, 14:02

Sparta Rotterdam heeft in Gert Kruys haar nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 52-jarige keuzeheer heeft een contract met een looptijd tot de zomer van 2015 getekend op Het Kasteel. Kruys is de opvolger van Adrie Bogers, die begin deze maand ontheven werd uit zijn functie, vanwege de teleurstellende resultaten van Sparta.

Wiljan Vloet, algemeen en technisch directeur van Sparta, is zeer verheugd met de aanstelling van Kruys, zo laat hij weten op de officiële website van Sparta: “Gert is een trainer die met ontzettend veel passie werkt. De spelers die met hem hebben samengewerkt zijn vol lof over zijn kwaliteiten. De speelstijl die hij voorstaat kenmerkt een zekere drive die wij graag ook bij Sparta zien.”

De nieuwe coach van de Kasteelclub heeft naar eigen zeggen veel zin om in Rotterdam-West aan de slag te gaan: “Sparta heeft altijd mijn speciale aandacht gehad. Ik heb in het verleden meerdere malen aangegeven dat het mij enorm zou aantrekken om te trainen bij deze club. Dat het nu tot een samenwerking komt is mooi en ik kan niet wachten om te starten”, zegt Kruys.

Kruys komt over van IJsselmeervogels, dat uitkomt in de topklasse zaterdag. De ervaren coach was eerder onder meer werkzaam bij SC Cambuur, FC Den Bosch, De Graafschap, FC Dordrecht en FC Volendam. Met Sparta zal Kruys oefenen tegen Eendracht Aalst (7 januari) en Excelsior Maassluis (11 januari), alvorens het competitietreffen met Willem II (thuis) op het programma staat, op zondag 19 januari.

De laatste drie duels voor de winterstop zat Arjan van der Laan als interim-coach op de bank bij Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen