NEC dompelt FC Groningen verder in rouw

19 december 2013, 20:41   Bijgewerkt: 19 december 2013, 21:19

NEC heeft donderdag ten koste van FC Groningen de kwartfinales van de KNVB Beker bereikt. De Nijmegenaren waren in het Hoge Noorden met 1-0 te sterk voor de Groningers. De wedstrijd stond in het teken van FC Groningen-clubicoon Martin Koeman (75), die woensdag overleed aan een hartstilstand.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor de vader van Ronald en Erwin Koeman. Ook droegen de spelers van FC Groningen rouwbanden en hadden de supporters spandoeken gemaakt om hun icoon, die liefst 50 jaar verbonden was aan de club, te eren.

Op het veld viel er vervolgens genoeg te genieten. Beide ploegen speelden aanvallend en kregen kansen op een doelpunt. Pas op slag van rust leidde dat tot een doelpunt. Soren Rieks lette goed op bij geklungel in de FC Groningen-defensie. De Deen - die afgelopen zondag ook al matchwinnaar was in de competitiewedstrijd tegen Roda JC (4-3 zege) onderschepte de bal en mocht alleen af op FC Groningen-doelman Marco Bizot. Hij toonde zich koelbloedig: 0-1.

Ook in de tweede helft kreeg FC Groningen voldoende kansen, maar telkens vond de ploeg van trainer Erwin van de Looi de uitstekend keepende Karl-Johan Johnsson op zijn weg. De spaarzame keren dat de Groningers erin slaagden de doelman te passeren, was daar altijd nog de lat die hen het scoren belette. Ook het inbrengen van Genero Zeefuik bracht niet de verdiende gelijkmaker.

In de slotminuten kreeg NEC nog flinke kansen op de 2-0, maar met name Navarone Foor had het vizier niet op scherp staan. Het bleef bij 1-0, voldoende voor trainer Anton Janssen en zijn ploeg voor een plek bij de laatste acht in de KNVB Beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen