Pellè: "De Eredivisie is als de marathon lopen"

1 december 2013, 20:30

Na een moeizame periode, met zijn rode kaart tegen Heracles Almelo als dieptepunt, kon Graziano Pellè tegen PSV weer lachen. De spits van Feyenoord scoorde twee keer en besliste het duel (3-1) daarmee in Rotterdams voordeel. Door die driepunter houdt de ploeg aansluiting met de teams in de top van de Eredivisie.

"Het was voor ons enorm belangrijk om deze wedstrijd te winnen", zei de spits na afloop van het duel tegen FCUpdate.nl. "Nu is vooral belangrijk dat tot ons allemaal doordringt dat we op deze manier door moeten gaan. We moeten in onszelf gaan geloven." Als dat gebeurt, kan het volgens Pellè nog een mooi seizoen worden. "Iedereen weet dat er gekke dingen gebeuren in de Nederlandse competitie. De Eredivisie is een beetje als een marathon. Je moet heel lang aanhaken en zorgen dat je erbij blijft, wie de langste adem heeft wint."

Dat zou ook Feyenoord kunnen zijn, denkt hij. "Ik vind dat we altijd voor de titel moeten gaan en dat best mogen uitspreken. Om aansluiting te behouden, moeten we tot de winterstop niets laten liggen. Geen enkele ploeg in deze competitie wint zijn wedstrijdjes makkelijk, dus wij moeten zorgen dat we dat wél doen. Negen punten in onze laatste drie duels tot de winterstop, dat staat dit jaar op mijn verlanglijstje voor de kerstman", grapt hij.

Tegen PSV scoorde Pellè niet alleen twee keer, hij miste ook een strafschop. Deze penalty werd gegeven na een duel tussen de Italiaan en Jeffrey Bruma, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. Bruma vond deze strafschop onterecht, Pellè houdt zich op de vlakte. "Het zijn lastige situaties voor een scheidsrechter, er was van beide kanten contact. Maar over het algemeen denk ik dat de verdedigers PSV niet moeten klagen. Als ze eerlijk zijn, zullen ze toegeven dat ze veel overtredingen maakten. Ze moeten ook een beetje slimmer zijn."

De penalty die Makkelie gaf na het duel tussen Pellè en Bruma, werd gemist door de spits. "Ik was iets te nonchalant", geeft Pellè toe. "Bij de eerste penalty keek ik naar de keeper. Ik wilde eigenlijk in de linkerhoek schieten, maar koos voor de andere kant toen ik de keeper zag bewegen. Bij de tweede deed ik hetzelfde, maar ging de bal op de paal. Gelukkig kon ik mijn fout daarna goedmaken", verwijst hij naar de latere 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen