Van Gastel: "Het hing als een deken over de ploeg"

19 december 2013, 09:03

Feyenoord wist woensdagavond verder te bekeren, door na strafschoppen te winnen van Heracles Almelo. Assistent-trainer Jean-Paul van Gastel verving Ronald Koeman op de bank bij Feyenoord. Het overlijden van Martin Koeman, de vader van Ronald, deed volgens Van Gastel veel met de selectie van de Rotterdammers. “Het was vlak voor de wedstrijd een vreselijk bericht, dat als een deken over de ploeg hing.”

Na afloop van het na strafschoppen gewonnen duel stond Van Gastel de pers als een professional te woord. “Maar liever had ik hier niet gestaan voor de pers”, stelt de assistent-trainer. ”Ik voel me er niet prettig bij gezien de reden. We zijn tenslotte allemaal mensen”, aldus Van Gastel, die over de wedstrijd niet al te veel kwijt wou. “Wij speelden niet fris en oogden vermoeid. Wij kregen ook geen grip op het spel van Heracles Almelo. Pas toen wij met tien man kwamen te spelen lieten wij iets van overlevingsdrang zien”, aldus de assistent-coach. 

Jan de Jonge, de coach van de Heraclieden, was tevreden, ondanks de uitschakeling in de KNVB Beker: “Zowel in de eerste als de tweede helft was dit in orde. Wij bleven goed voetballen als waren wij in de verlenging minder dominant. Ik ben trots op de jongens en dan met name op het feit hoe de groep bezig is om dingen te verbeteren”, zo stelt De Jonge op de officiële website van Heracles.

Ronald Koeman sprak via zijn Twitteraccount overigens zijn dank uit voor alle steun: “Ik wil het Feyenoord-team en de club bedanken voor de geweldige support en feliciteren met de winst.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen