"We krijgen pas penalty als iemand neergeschoten wordt"

2 december 2013, 08:29

In de Eredivisie, en in het bijzonder in wedstrijden waar Danny Makkelie de fluit hanteert, volgt de ene penalty de volgende in hoog tempo op. In het buitenland is dat anders, ondervond Armin Veh dit weekend. De coach van Eintracht Frankfurt vroeg zich na het verloren competitieduel met Hannover 96 openlijk af wat zijn team nog meer moet doen om een strafschop te verdienen. Zijn elftal leed in Hannover een 2-0 nederlaag.

Cruciaal voor het wedstrijdverloop was de 65ste minuut. Eintracht Frankfurt-spits Pirmin Schwegler had de 1-1 voor het inschieten, maar werd in de 'zestien' uit balans gebracht. In plaats van een strafschop en rood te geven, liet arbiter Günter Perl doorspelen. Uit de tegenaanval maakte Hannover vervolgens zelfs de 0-2.

Veh was na afloop niet mals in zijn kritiek op de arbitrage. "Pirmin stond vrij voor het doel. Op zo'n moment laat je je als speler echt niet zomaar vallen. Maar waarschijnlijk krijgen wij pas een penalty, als iemand van ons neergeschoten wordt. Dit was een compleet verkeerde beslissing van de scheidsrechter", citeert Bild hem.

Direct nadat de 0-2 viel, ging Veh op het veld al verhaal halen bij de arbitrage. Hij liep het veld in en werd naar de tribune gestuurd. "Ik weet dat ik het veld niet mag betreden, maar daar was ik even niet mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen