Utrecht-aanvoerder Toornstra wil omhoog kijken

29 januari 2014, 09:45

Met vier competitienederlagen (tegen PSV, Go Ahead Eagles, Feyenoord, Roda JC Kerkrade) op rij en de bekeruitschakeling tegen NEC (1-0 verlies) zijn de prestaties van FC Utrecht de laatste tijd niet bepaald om over naar huis te schrijven. Wellicht maakt de wedstrijd van komende zondag tegen Ajax wat los bij de ploeg van coach Jan Wouters.

Hoewel de Domstedelingen weinig vertrouwen kunnen putten uit de recente prestaties, bieden de statistieken tegen Ajax wel perspectief. De Amsterdammers wisten de Galgenwaard al vijf jaar niet met drie punten op zak te verlaten. Als dat dit jaar wel het geval is, dan kan Utrecht zomaar eens belanden in de onderste regionen. "Daar zijn we helemaal niet mee bezig", zegt aanvoerder Jens Toornstra in De Telegraaf. "Als je nu twee keer verliest, kun je inderdaad zestiende staan. Maar als je twee keer wint, kun je ook weer achtste staan. Wij kijken liever omhoog."

Er moet, zowel in defensief als in aanvallend opzicht, wel wat veranderen bij Utrecht, geeft Toornstra aan: "Afgelopen zaterdag tegen Roda JC hadden we ook weer een overwicht, maar we maken momenteel te veel foutjes, waardoor we te gemakkelijk goals weggeven. In aanvallend opzicht stokt het vaak bij de eindpass."

Overigens toont Utrecht-aanwinst Juan Agudelo zich zeer gretig voor het duel met Ajax. "Ik heb al van verschillende mensen gehoord dat ik door te scoren tegen Ajax ervoor kan zorgen dat ik over tien jaar nog word herinnerd bij FC Utrecht. Iemand zei zelfs dat ik een standbeeld kan verdienen. Maar belangrijker dan een goal maken is voor mij dat we drie punten pakken. Ik wil er alles aan doen om het team te helpen", aldus de Amerikaan met Colombiaanse roots, die al een half uur inviel tegen Roda JC. "Ik heb het gevoel dat ik het negentig minuten vol zou kunnen houden", zegt de 17-voudig Amerikaans international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen