Invaller Sigthórsson kopt Ajax in slotfase naar zege

6 februari 2014, 22:36   Bijgewerkt: 6 februari 2014, 22:58

Ajax is op het nippertje ontsnapt aan nieuw puntenverlies. Vier dagen na het gelijkspel op bezoek bij FC Utrecht stond het ook in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen lang 1-1, maar diep in de tweede helft bezorgde Kolbeinn Sigthórsson de Amsterdammers alsnog de volle winst. De spits uit IJsland, als invaller in de ploeg gekomen, kopte in de 83ste minuut de 2-1 binnen.

Door de treffer van Sigthórsson houdt Ajax de touwtjes in handen in de Eredivisie. Het behoudt een marge van vier punten op FC Twente, dat woensdag nog een inhaalwedstrijd speelt, en loopt zelfs drie punten weg bij concurrent Vitesse. De Arnhemmers verloren eerder deze week thuis van AZ.

FC Groningen had de boel dus onder controle, maar dat was eerder in de wedstrijd geenszins het geval. Nadat Ajax via een enigszins omstreden strafschop van Lasse Schöne op 1-0 gekomen was, gegeven na een lichte overtreding van Eric Botteghin op Bojan Krkic, regende het even kansen voor de thuisploeg. Thulani Serero en Bojan faalde echter vrij voor Marco Bizot, terwijl Lasse Schöne en Davy Klaassen de lat raakten.

Diezelfde Vermeer, vaak verguisd dit seizoen, ontpopte zich na rust tot beste Ajacied van het veld. Mede dankzij hem bleef de 1-2 uit en was de late goal van Sigthórsson voor de thuisploeg voldoende om, tegen de verhouding in, toch nog de volle winst te pakken. De spits klopte tegenstander Giliano Wijnaldum in de lucht en knikte een voorzet van een andere invaller, Christian Poulsen, simpel van dichtbij binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen