Veerkrachtige Duarte: "Ben natuurlijk geen linksback"

27 februari 2014, 10:56

Tegen Red Bull Salzburg (0-3) was Lerin Duarte één van de zwakste schakels bij Ajax, drie dagen later tegen AZ met twee treffers de uitblinker. Het matige optreden tegen de Oostenrijkers had ook te maken met de linksbackpositie, een plek waar de middenvelder zich niet heel erg thuis voelt.

"Ik ben natuurlijk geen linksback", zegt de Ajacied tegen het AD. "Maar ik sta waar de trainer me neerzet en probeer dan alles te geven." Hij krijgt vanavond de kans om in Oostenrijk zijn sportieve revanche te halen tegen Red Bull, al bewees de middenvelder tegen AZ al over de nodige veerkracht te beschikken. "Het was fijn dat we iets recht konden zetten, ook voor mezelf. Het is altijd lekker om twee goals te maken."

De 23-jarige verliet tijdens het Europa League-duel het veld onder een cynisch applaus van de supporters. Hij vindt zelf dat hij daarmee moet leren omgaan. "Ik denk dat fans meer van mij verwachten, omdat ik een aankoop ben. Ik moet naar mezelf kijken. Als je dat doet, krijg je vanzelf wel waardering."

Door de 0-3 uitslag in Amsterdam wordt het lastig om de volgende ronde van de Europa League te bereiken, weet Duarte. "We zullen er tegen Salzburg keihard voor moeten vechten. Wie weet wat we er nog uit kunnen halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen