Wouters baalt: "Rode kaart gooit roet in eten"

7 februari 2014, 09:08

FC Utrecht kwam donderdagavond tegen PEC Zwolle op een 1-0 voorsprong, dankzij een doelpunt van aanwinst Juan Agudelo. Een rode kaart van Adam Sarota leidde echter een 1-2 zege voor de bezoekers in. "Tot aan de rode kaart is er niets aan de hand, we hadden de wedstrijd onder controle. De rode kaart gooit roet in het eten", stelde Utrecht-coach Jan Wouters na afloop.

Hoewel Wouters de rode kaart wat overdreven vond, vindt de keuzeheer dat Sarota ook blaam treft: "Adam is geen speler die er heel onbesuisd in komt, maar het was een verkeerde aanname van Adam, waardoor hij tot zo'n tackle komt. Dat is de oorzaak. Dit soort foutjes is ons vaker opgebroken. Dat je door een verkeerde aanname of een slordig balletje achter komt te staan. De oorzaak ligt wel bij een fout van de speler, maar de rode kaart is wel zwaar gestraft. Ik vond de scheidsrechter sowieso niet heel consequent fluiten", sprak Wouters voor de camera's van de NOS.

Wouters baalt van het verloop van het duel, maar kan wel voortborduren op het eerste uur: "Op het einde hebben we nog van alles geprobeerd. Ik kan mijn spelers niets verwijten wat betreft hun instelling. De goal valt niet en dan zit je wel met een rotgevoel", aldus Wouters, die blij zegt te zijn met de winterse versterkingen. "Er zit absoluut de nodige rek in. Er zat vanavond alleen meer in. Als we met elf man waren gebleven dan hadden we deze wedstrijd in winst omgezet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen