Advocaat: "Zou een schande zijn als we dat niet halen"

7 maart 2014, 16:49

Dick Advocaat voert de druk op bij AZ. In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van komende zaterdag, benadrukt de ervaren coach dat plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal een 'must' is. Een plek bij de eerste acht is daarvoor noodzakelijk, AZ staat momenteel op de zevende plaats. De voorsprong op de nummer negen van de ranglijst, FC Groningen, bedraagt slechts vier punten.

AZ moet in staat zijn om die marge tot het eind van de competitie vast te houden, vindt Advocaat. De coach heeft het vizier nadrukkelijk gericht op de play-offs, zegt hij op de website van zijn club. "Dat is dus plaats vijf, zes, zeven en acht. Het zou een schande zijn als we dat niet halen. Daar maak ik me geen zorgen over."

Om de play-offs te halen, moeten tegenstanders als Heracles verslagen worden. "Ze hebben het onlangs uitstekend gedaan op bezoek bij PSV. Maar met alle respect voor Heracles, voor ons is dit een wedstrijd die we móeten winnen. Zeker als je naar het programma kijkt en aansluiting met Heerenveen wilt houden."

Aan Alkmaarse kant ontbreken zaterdag de geblesseerden Jan Wuytens en Denni Avdic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen