AZ met gemak langs tam RKC Waalwijk

2 maart 2014, 18:28   Bijgewerkt: 2 maart 2014, 18:52

AZ heeft de week waarin het de volgende ronde van de Europa League bereikte goed afgesloten. De ploeg van coach Dick Advocaat had geen kind aan RKC Waalwijk en won met 4-0. De goals werden mooi over twee helften verdeeld. Voor de rust scoorden de verdedigers Gouweleeuw en Viergever, na de hervatting was het Steven Berghuis die twee keer het doel trof.

Niet veel later scoorde AZ alsnog. Gudelj bracht de bal na een geblokte corner opnieuw voor de goal en daar stond Gouweleeuw nog. De verdediger maakte het goed af en zette zijn team zo op een verdiende voorsprong. De 2-0 werd ook door een verdediger gemaakt. Nick Viergever combineerde goed met Jóhannsson en kreeg na een knappe redding van RKC-doelman Seda de bal alsnog voor zijn voeten en ook hij faalde niet. Viergever leek overigens wel buitenspel te staan, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis keurde de goal goed.

Na de twee treffers van Berghuis was de spanning definitief uit de wedstrijd. AZ probeerde af en toe nog wat moois te laten zien en dat lukte soms ook, maar treffers kreeg het publiek niet meer te zien. Dat kwam onder meer door Aron Jóhannsson, die maar niet kon scoren. De spits kreeg meer dan genoeg kansen, maar Seda lag constant in de weg. De doelman voorkwam daarmee dat RKC met een nog grotere nederlaag naar huis moest.

AZ kan terugkijken op een geslaagde middag. Vorige week werd er nog met 4-0 van Ajax verloren, maar nu liet de ploeg uit Alkmaar zien dat het ook kan presteren na een internationale wedstrijd. Daar moet wel bij gezegd worden dat RKC weinig deed om het AZ moeilijk te maken. De Waalwijkers leken vanaf de eerste minuut al verslagen te zijn en geloofden geen moment in een stunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen