Cambuur door beladen penalty naast FC Groningen

Ger
2 maart 2014, 16:30

FC Groningen en SC Cambuur hebben elkaar in een beladen wedstrijd in evenwicht gehouden: 1-1. Op het zwaar aangetaste veld van Stadion Euroborg tekende Tjaronn Chery vlak na rust voor de openingstreffer. De bezoekers uit Friesland kwamen langszij door een penalty van Elvis Manu.

Bij FC Groningen zat Género Zeefuik na vijf maanden weer eens bij de eerste elf. De spits kampte sinds oktober met blessureleed, maar viel de voorbije weken al regelmatig in. Door de basisplaats van de oud-PSV'er schoof Michael de Leeuw terug naar het middenveld. Zeefuik betaalde het vertrouwen van trainer Erwin van de Looi bijna al in de tweede minuut terug met een doelpunt, maar doelman Leonard Nienhuis reageerde attent. Uit de daaropvolgende hoekschop schoot Chery over.

In de laatste tien minuten voor de pauze nam FC Groningen het initiatief toch weer over. De Leeuw schoot vanaf links scherp in, waarna Tjaronn Chery net te laat kwam om de bal alsnog over de doellijn te glijden. Na een mislukte kopbal van Leeuwin kreeg Zeefuik een onverwachte schietkans, maar het speeltuig ging via een Cambuur-been naast. Hans Hateboer (poging recht in handen van Nienhuis) en Chery (vrije trap in het zijnet) wisten FC Groningen vlak voor rust ook niet aan de openingstreffer te helpen.

De harde kern van FC Groningen ging voorafgaand aan de strafschop overigens over de schreef door vlaggen op het veld te gooien. Dat was niet het enige oponthoud voorafgaand aan de pingel. Op het slechte veld bleek het ook een hele klus om de penaltystip te vinden. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen nog enthousiast op zoek naar de winst. De beste kans was voor invaller Richairo Zivkovic, maar de door Ajax begeerde Groninger stuitte tot twee keer toe op Nienhuis. Door de remise blijft het verschil tussen beide clubs drie punten, in het voordeel van FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen