Feyenoord opnieuw vierde na zege in Groningen

Ger
9 maart 2014, 16:20

Feyenoord heeft de vierde plaats in de Eredivisie weer overgenomen van PSV. De Rotterdamse club verzekerde zich van de noodzakelijke drie punten door in een matig duel te winnen bij FC Groningen: 0-2. Ruben Schaken en Stefan de Vrij namen de doelpunten voor hun rekening.

Feyenoord hoefde in de eerste helft bepaald niet tot het uiterste te gaan om op voorsprong te komen. De eerste serieuze kans leverde na een kwartier spelen direct een treffer op. Uit een prima pass van Terence Kongolo tikte Ruben Schaken de bal langs de uitgekomen keeper Marco Bizot. Slechts enkele minuten later had Feyenoord de marge al kunnen verdubbelen. Na een vrije trap van de nieuwe aanvoerder Jordy Clasie schoot De Vrij hard in, maar op twee meter voor de doellijn stond verdediger Eric Botteghin nieuw Rotterdams succes in de weg.

FC Groningen leek zich voor de pauze geen raad te weten met de tegenstander. De nummer negen van de ranglijst speelde de bal vooral achterin rond, terwijl de spaarzame aanvallende initiatieven vrijwel iedere keer door slordige passing mislukten. Tien minuten voor rust had Nick van der Velden ondanks het teleurstellende Groningse spel voor de gelijkmaker kunnen zorgen. De van langdurig blessureleed herstelde middenvelder ontweek de buitenspelval, maar vanuit een moeilijke hoek kreeg hij de bal niet tussen de palen.

In het restant van de wedstrijd probeerde FC Groningen vergeefs nog iets aan de score te veranderen. Het voetbal was evenwel te pover om Feyenoord echt schrik aan te jagen. Met iets meer precisie hadden de Rotterdammers in de counter zelfs nog de 0-3 kunnen maken. Door de zege komt Feyenoord in de stand weer een punt boven concurrent PSV te staan. De Eindhovense club had een dag eerder thuis al met 1-0 gewonnen van FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen