Ronald Koeman: "Pellè is nu te ver gegaan"

Ger
7 maart 2014, 16:05

Feyenoord speelt zondag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen. In dat duel zal aanvalsleider Graziano Pellè ontbreken. De Italiaan kreeg deze week een schorsing voor vier duels aan zijn broek. Bovendien moest hij op last van de clubleiding de aanvoerdersband inleveren.

Pellè meldt zich maandag weer bij Feyenoord. Hij heeft van Koeman de tijd gekregen om na te denken over zijn zonden. "Een aanvoerder moet een voorbeeld zijn voor club en team. Wij vonden dat we dit moesten doen. Door de laatste gebeurtenissen kon hij niet verder als aanvoerder", legt Koeman tegen RTV Rijnmond uit. De spits had de band eerder dit seizoen nog overgenomen van Stefan de Vrij. "Wij vonden dat toen het beste voor het elftal. Lange tijd hebben wij gedacht dat het de juiste beslissing was", aldus de oud-international.

"Pellè is een geweldige spits, er wordt maar geroepen dat hij dit alleen in Nederland kan, maar ik ben ervan overtuigd dat hij ook op een hoger niveau een goede spits is. En hij heeft dit altijd wel gehad, hè", weet Koeman. "Niet alleen dit seizoen. Ook bij AZ heeft hij momenten gehad dat hij zich niet goed gedroeg. Het is het aard van het beestje, alleen is hij nu te ver gegaan."

Mitchell te Vrede is tegen FC Groningen de logische vervanger van Pellè. De Rotterdammers moeten het deze speelronde wellicht stellen zonder Daryl Janmaat. De verdediger is ziek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen