Valencia succesvol met tiental; zege Porto

13 maart 2014, 21:03   Bijgewerkt: 13 maart 2014, 21:24

Valencia heeft donderdag goede zaken gedaan in het Europa Leaguetoernooi. De Spaanse subtopper was in Bulgarije met 3-0 te sterk voor Ludogorets. De prestatie is des te knapper te noemen omdat Los Che ruim een uur met een man minder speelde. Een plek in de kwartfinales van het tweede Europese bekertoernooi kan Valencia daardoor al bijna niet meer ontgaan.

Antonia Barragán had de bezoekers al in de 5e minuut op voorsprong gezet, maar Ludogorets liet zich niet van de wijs brengen. De Bulgaren, in de groepsfase tot tweemaal toe te sterk voor PSV, richtten zich op en zagen tot hun blijdschap nog binnen het halfuur tegenstander Seydou Keita met rood inrukken, na een tackle in het strafschopgebied. Roman Bezjak mocht daarop aanleggen vanaf elfmeter, maar miste jammerlijk.

De volgende grote kans was ook voor Ludogorets. Nederlander in Bulgaarse dienst Virgil Misidjan raakte vervolgens de paal met een schot van grote afstand, maar in de daaropvolgende aanval besliste middenvelder Federico Cartabia (foto) de wedstrijd. Na een uur maakte Philippe Senderos er uiteindelijk 3-0 van. Dat was ook de eindstand in de Ludogorets Arena. Juninho Quixadá haalt het einde van de wedstrijd niet. De voor de Bulgaren uitkomende middenvelder moet eveneens het veld verlaten na een rode prent.

Ook Porto behaalde donderdag een positief resultaat. In het eigen Estadio do Dragao boekte Os Dragoes een minimale overwinning op Napoli: 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na iets minder dan een uur gemaakt door aanvalsleider Jackson Martinez.

De Colombiaan toonde zich bij een afgeslagen corner alert en volleerde de bal van korte afstand binnen. De Portugezen kregen daardoor misschien wel meer dan ze verdienden. Doelman Helton werd flink aan het werk gezet door de Napolitanen, maar had telkens een antwoord.

In Zwitserland kwamen FC Basel en Red Bull Salzburg niet tot scoren. De Oostenrijkers, een ronde eerder nog veel te sterk voor Ajax, waren vooral in het eerste half uur de bovenliggende partij, maar wisten hun overwicht niet in de score tot uitdrukking te brengen.

Hoewel Salzburg met de 0-0 eindstand een prima resultaat neerzet, was het wel voor het eerst dat de Oostenrijkers dit seizoen niet wisten te winnen in Europa. Ook het uitblijven van doelpunten is een unicum voor de tegen Ajax nog zo trefzekere ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen