Excelsior vecht zich in Waalwijk naar Eredivisie

18 mei 2014, 14:33   Bijgewerkt: 18 mei 2014, 16:03

Excelsior heeft in een boeiend duel met RKC Waalwijk promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Vooral de eerste helft was een spektakelstuk waarin Excelsior met 2-0 voor kwam via Lars Veldwijk en Sander Fischer en waarin RKC zich terugvocht naar 2-2 via Peter Jungschläger en Jean-David Beauguel. Die stand bleef ongewijzigd in het tweede bedrijf waardoor de Rotterdammers voor promotie genoeg hadden aan hun 2-0 thuisoverwinning eerder deze week.

Er was werkelijk geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen. Zeker niet toen Fischer een strakke vrije trap van Jeff Stans achter Arjan van Dijk kopte, 0-2. In het laatste kwartier richtte de thuisploeg zich echter enigszins op en kwam het uit het betrekkelijke niets op 1-2. Romeo Castelen kreeg de bal goed voor waarna Beauguel in kon koppen.

De  ploeg van Erwin Koeman had ineens de aanvalsdrift te pakken en kwam voor rust ook nog op gelijke hoogte met de Kralingers. Wederom had Castelen een belangrijk aandeel in het doelpunt, dit maal met een overstapje. De bal kwam voor de voeten van Jungschläger en die ramde de 2-2 tegen de touwen – met die stand werd de tumultueuze eerste helft afgesloten.

Ook de tweede helft begon sprankelend, Beauguel kreeg al na tien seconden de kans om te scoren en niet veel later kon Veldwijk hetzelfde doen aan de overkant. Beide spitsen misten hun kans en ook in het vervolg van de tweede helft kon RKC nooit meer echt in de buurt komen van een stunt. De eindstand bleef op 2-2 steken en dus kon Excelsior na afloop zijn feestje gaan vieren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen