FC Dordrecht na negentien jaar weer terug in Eredivisie

18 mei 2014, 16:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Dordrecht heeft de finale van de play-offs om promotie gewonnen van Sparta Rotterdam. Dankzij een 3-1 overwinning speelt Dordrecht na negentien jaar afwezigheid weer in de Eredivisie. Pechvogel bij Sparta was doelman Ricardo Kieboom, die opzichtig in de fout ging bij de 1-0 van Funso Ojo. Paul Gladon en Giovanni Korte waren verantwoordelijk voor de overige Dordtse treffers.

De Dordtenaren maakten hun favorietenrol al snel waar dankzij een vroeg doelpunt. Middenvelder Funso Ojo kreeg de bal voor zijn voeten op de rand van de zestienmeter. Zijn schot met binnenkant voet vloog recht op doelman Ricardo Kieboom af, die de bal echter ongelukkig in zijn eigen doel bokste: 1-0. Een pijnlijke en cruciale blunder voor de 22-jarige keeper, die als vervanger optrad van de geblesseerde eerste doelman Khalid Sinouh.

Na een treffer van Sparta's Mimoun Mahi leek de spanning terug te keren in de wedstrijd, maar in de slotseconden was het toch Dordrecht dat te sterk bleek voor de Rotterdammers. Giovanni Korte stormde af op een leeg doel, nadat iedereen van Sparta mee op was gekomen voor een laatste corner. Korte bleef rustig en schoof de beslissende 3-1 in het doel, waarna het feest losbarstte aan de Krommedijk. Dankzij de overwinning mag FC Dordrecht zich volgend seizoen bewijzen op het hoogste niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen