De Boer: "We richten ons vol op de derde plek"

24 november 2014, 21:22

Met de nederlaag tegen FC Barcelona van drie weken geleden verspeelde Ajax definitief haar kansen op overwintering in de Champions League, maar dat betekent niet dat men in Amsterdam nog aan het treuren is. "We richten ons vol op de derde plek", zegt coach Frank de Boer op Ajax.nl.

Die derde plek wordt beloond met een plaats in de knock-outfase van de Europa League. Ajax is momenteel de nummer drie in de poule, al is het verschil met achtervolger APOEL Nicosia maar één punt. Ajax en de Cyprioten staan volgende maand tegenover elkaar in de ArenA, eerst spelen ze nog tegen respectievelijk Paris Saint Germain (uit) en FC Barcelona (thuis).

De Boer weet dat Ajax het moeilijk heeft op vreemde bodem. "Historisch gezien hebben we weinig goede resultaten in uitduels gehaald. Daar wil ik tegenover zetten dat de dag dat we wél een keer een goed resultaat halen in een uitduel steeds dichterbij komt", gooit de oefenmeester een cliché op tafel. "We moeten morgen maximaal presteren."

In de uitwedstrijd tegen FC Barcelona toonde Ajax, zeker voor rust, te veel ontzag voor de tegenstander. Dat moet in Parijs anders, stelt De Boer. "Het heeft niks met strijd te maken, wel met de keuzes die je maakt. Bij twijfel of angst maak je verkeerde keuzes. Als je dat doet tegen team als Barcelona word je ondersteboven gelopen."

De Boer brengt ook het laatste groepsduel van vorig seizoen met AC Milan nog even ter sprake. Bij winst in San Siro hadden de Amsterdammers zich geplaatst voor de tweede ronde van de CL. Gezien het spelbeeld had een zege in Italië er ook best ingezeten voor Ajax.

"Ervaring heeft ons de das omgedaan", weet De Boer nog. "We wisten dat de Italianen natuurlijk goed konden verdedigen. Dat hebben ze toen ook gedaan. Wij waren juist te gehaast, hadden geen geduld. Door de spanning hebben we verkeerde keuzes gemaakt. Zo zijn we er al een paar keer dicht bij (overwintering in de CL, red.) geweest. Hebben we tot het laatste moment meegedaan. Dat is een mooi soort spanning. Helaas is dat nu niet het geval. Nu focussen we ons op de derde plek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen