AZ bindt verdediger uit eigen opleiding Hatzidiakos

28 januari 2015, 17:16

AZ blijft voor de komende jaren verzekerd van de diensten van Pantelis Hatzidiakos. De 18-jarige verdediger, zoon van een Griekse vader en een Nederlandse moeder, heeft woensdag een contract tot de zomer van 2017 getekend in het AFAS Stadion. Hij is dit seizoen aanvoerder van AZ onder 19 en komt daarnaast uit voor Oranje onder 18.

Hatzidiakos voetbalt sinds 2011 in de jeugdopleiding van AZ. De Alkmaarse club nam hem destijds over van Panathinaikos. Hatzidiakos werd geboren in Griekenland en groeide op in het Zuid-Europese land. "Het was voor mij altijd een droom om bij een Nederlandse club te spelen", glundert Hatzidiakos op AZ.nl. "Het was al een apart moment toen ik voor AZ mocht spelen. Na alles wat mijn familie heeft meegemaakt - een verhuizing van Griekenland naar Nederland - is dit contract een beloning. Ik heb op trainingskamp in Portugal al even aan het eerste elftal mogen ruiken. Nu is het aan mij om te laten zien dat ik er zo snel mogelijk bij kan komen."

"Pantelis Hatzidiakos is een talentvolle speler uit onze eigen opleiding", reageert directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "We zien het absoluut in hem zitten. Dat kwam duidelijk naar voren in januari, toen hij met de A-selectie op trainingskamp naar Portugal mocht. Pantelis is een rechtsbenige centrale verdediger met veel duelkracht. Daarnaast is hij een leiderstype. Het is nu aan hem om de stap naar het eerste elftal te maken, net zoals veel eigen jeugdspelers dat momenteel doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen