"Krijgt Ajax deze kansen, dan gaan ze er wel in"

25 januari 2015, 17:00

Jordy Clasie lepelde de wedstrijden moeiteloos op. FC Twente-uit, Vitesse-uit, Ajax-thuis, PSV-uit en nu ook Ajax-uit. Vijf duels waarin de Rotterdammers, op basis van het vertoonde spel, te weinig kregen. In Enschede, Arnhem en Amsterdam kwam Feyenoord ondanks een groot veldoverwicht niet verder dan een gelijkspel, thuis tegen Ajax en in Eindhoven bleef de ploeg zelfs met lege handen. Door al dat puntenverlies zijn de Rotterdammers, die dus al maanden prima voetballen, mijlenver achterop geraakt in de titelstrijd.

In de ArenA was er zondag maar één ploeg die bepaalde wat er gebeurde. Op misschien de eerste vijf minuten van de wedstrijd na, domineerde Feyenoord. Het tikte Ajax bij vlagen van het kastje naar de muur en had moeten winnen, maar scoorde niet. Niet in de eerste helft, toen Kazim en Boëtius dotten van kansen kregen, en ook niet na de pauze. Toen waren het Jens Toornstra en opnieuw Boëtius die de bal er niet in kregen.

Het gevolg: chagrijnige gezichten in het Rotterdamse kamp. Want hoewel 0-0 in Amsterdam op papier natuurlijk geen slecht resultaat is, zeker gezien de magere resultaten van Feyenoord de afgelopen jaren in de ArenA, voelde dit gelijkspel als een nederlaag. "Leuk dat we weer complimenten krijgen over ons spel, maar daar hebben we niets aan", stelt middenvelder Karim el Ahmadi in gesprek met onder meer FCUpdate.nl. "We hebben onszelf hier flink tekort gedaan. Met de rust moet je al met 0-2 voor staan, maar dat gebeurt niet."

Teamgenoot Jordy Clasie beet in de catacomben van de ArenA op zijn lip. De frustratie over de gemiste kans op de zege droop er vanaf bij de middenvelder. "Ik kan hier boos worden of mensen gaan uitschelden, maar dat heeft geen zin", bromt hij. "Ja, we hebben goed gespeeld. Maar dat telt niet, als het 0-0 wordt."

De achterstand van Feyenoord op koploper PSV is na negentien competitiewedstrijden al veertien punten, een marge die onoverbrugbaar lijkt. "Over het kampioenschap moeten we sowieso niet praten", vindt El Ahmadi. "PSV speelt misschien niet altijd even goed, maar het scoort en wint wel. Dat is het grote verschil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen