Ook Groenendijk schrikt: "Niks gemerkt aan mijn spelers"

17 januari 2015, 11:08

Alfons Groenendijk was de trainer van Willem II in het seizoen 2009/10, waarin volgens de Volkskrant de wedstrijden van de Tilburgers tegen Ajax en Feyenoord zijn gemanipuleerd. De duels zouden zijn gekocht door Aziatische matchfixers. Groenendijk reageert geschrokken op het nieuws en zegt niets gemerkt te hebben aan zijn spelers.

"In zo'n jaar probeer je met elkaar er alles aan te doen om in de Eredivisie te blijven, en als je dan dit soort dingen hoort dan schrik je wel", vertelt hij aan Omroep Brabant. Groenendijk heeft zelf niks gemerkt van matchfixing. "Over deze wedstrijden moet ik nog eens goed nadenken. Je zet zo op een rij van wat er toen gebeurd is. Ik heb mijn spelers altijd vertrouwd en dat doe ik nog. Het is natuurlijk wel iets wat bij mij ook binnenkomt."

De wedstrijden tegen Ajax (4-0 verlies) en Feyenoord (1-0 nederlaag) zouden zijn gemanipuleerd. "Ja, Ajax-uit dat is een wedstrijd die je natuurlijk kan verliezen als Willem II zijnde. Ik heb niks gemerkt aan mijn spelers net zoals de wedstrijd bij Feyenoord", reconstrueert hij. "Die wedstrijd hebben we in mijn beleving goed gespeeld, daar zat zelfs meer in. Maar de Volkskrant heeft feiten en e-mails, dus ja, wie ben ik dan om te zeggen dat het niet gebeurd is? Ik heb in elk geval niks gemerkt aan mijn spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen