Ongeloof bij Ajax: "We komen niet in ons spel"

1 februari 2015, 17:39

Voor de tweede wedstrijd op rij werd Ajax zondag volledig overklast door de tegenstander. Na het fortuinlijke gelijkspel in de klassieker tegen Feyenoord (0-0), verloren de Amsterdammers in Arnhem met 1-0 van Vitesse. Op dat resultaat viel, op basis van het veldoverwicht van de thuisploeg, helemaal niets af te dingen.

"We zijn twee wedstrijden achter elkaar niet aan voetballen toegekomen", stelt Lasse Schöne vast in gesprek met onder meer FCUpdate.nl. De Deen zag dat zijn ploeg in Arnhem vooral achter tegenstander Vitesse aanhobbelde, iets dat zeven dagen geleden in eigen huis tegen Feyenoord ook al het geval was. "We komen niet in ons spel. We moeten voetballen, maar komen daar niet aan toe."

En hoewel Schöne erkent dat Feyenoord en Vitesse goede tegenstanders zijn, kijkt de aanvaller vooral naar zijn eigen ploeg. "Het moet bij ons beter, er moet iets gebeuren. Het is de verdienste van de tegenstander dat we onder druk gezet worden, maar normaal gesproken moeten we daaronder uit kunnen voetballen."

Door de nederlaag in Gelredome is de achterstand van Ajax op koploper PSV opgelopen tot negen punten. Dat lijkt een onoverbrugbare kloof, vooral omdat de ploeg uit Eindhoven zijn wedstrijden blijft winnen, maar Schöne weigert de handdoek in de ring te werpen. "We moeten onze oude vorm terug zien te vinden. Als dat gebeurt, gaan we onze wedstrijden weer winnen. Maar als we zo doorgaan gaat dat niet gebeuren, nee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen