Rutten weet dat kat in nauw rare sprongen kan maken

13 februari 2015, 14:05

Voor Feyenoord staat er volgende week een prachtig affiche op het menu in de Europa League: de uitwedstrijd tegen AS Roma. Maar voordat het zover is gaan de Rotterdammers nog op bezoek bij Heracles Almelo (zaterdag), dat momenteel zestiende staat op de ranglijst van de Eredivisie. Coach Fred Rutten weet dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken. "Het gevaar van die wedstrijd zit hem in de situatie waarin Heracles verkeert."

"Zij moeten overleven, ze vechten om in de Eredivisie te blijven. Wij moeten ons daartegen wapenen door veel strijd te leveren", zegt Rutten op Feyenoord.nl over de krachtmeting met de Heraclieden in het Polman Stadion. Het is voor de club uit Rotterdam-Zuid de eerste wedstrijd in twee drukke weken, met de dubbele confrontatie met Roma en een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Vanwege de hoeveelheid wedstrijden lijkt Rutten te gaan rouleren in zijn opstelling.

Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan biedt dat kansen voor Tonny Vilhena. De jonge middenvelder moet zich vrijwel het hele seizoen al schikken in een rol als reserve, maar maakte aflopen maandag indruk met een hattrick bij de beloften. "Hij heeft toen in de tweede helft heel goed gespeeld, al vielen in de eerste helft de prestaties van het hele team erg tegen. Maar als iemand in aanmerking komt voor meer speeltijd, is het Tonny", geeft Rutten aan.

Niet alleen Vilhena dient zich aan, ook Anass Achahbar is volgens Rutten goed bezig. Vorige week verving de aanvaller Jean-Paul Boëtius in de rust tegen SC Cambuur (2-1 winst). "Als je het zoals Anass elke dag laat zien op het trainingsveld, schroom ik ook niet om een ander eens de kans te geven. Jean-Paul loopt al een tijdje mee en kent de wetten van het voetbal,  dus dan weet je dat zoiets kan gebeuren. Maar morgen zal Jean-Paul gewoon weer spelen", stelt Rutten.

De keuzeheer van Feyenoord weet nog niet of hij kan beschikken over de zieke Khalid Boulahrouz en de van een hamstringblessure herstellende Luke Wilkshire. Ontbreken beide rechtsachters, dan mag Rick Karsdorp opdraven in Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen