Willem II superieur aan krachteloos Heracles Almelo

8 februari 2015, 16:52   Bijgewerkt: 8 februari 2015, 17:27
Willem II superieur aan krachteloos Heracles Almelo

Het werd Willem II vanmiddag in eigen huis niet bijzonder moeilijk gemaakt. De Tilburgers waren vooral in de eerste helft bij tijd en wijle superieur aan een aanvallend onmachtig Heracles Almelo. Goals van Samuel Armenteros, Robbie Haemhouts en een eigen doelpunt van Jeroen Veldmate droegen bij aan een overtuigende 3-0 overwinning. De Tricolores versterken door de zege hun status als best presterende promovendus van dit seizoen.

Heracles wordt weliswaar minder hoog ingeschat, maar blijkt voor Willem II een lastige tegenstander. Slecht twee van de laatste zeven ontmoetingen in Tilburg wist Willem II om te zetten in drie punten. Toch had de club goede hoop voor de ontmoeting van vandaag. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen namelijk met 1-3 gewonnen, mede door twee goals van ex-Heraclied Armenteros.

Deze hoop bleek niet ongegrond. In een uitverkocht Koning Willem II Stadion ging Willem II voortvarend van start. Het zette de bezoekende partij bij balbezit gauw onderdruk en wist dit lang vol te houden. Het slordig spelende Heracles had het hier zichtbaar moeilijk mee. Willem II had het meeste balbezit en wist dit in de zestiende minuut om te zetten in een 1-0 voorsprong. Het was Andrade die in balbezit kwam en met een lepe pass Armenteros bediende. Deze faalde oog in oog met Telgenkamp niet en scoorde zijn eerste goal van dit kalenderjaar.

Diep in de tweede helft was het wederom Armenteros die zich richting het doel van Telgenkamp bewoog. Een knappe individuele actie bracht stelde hem in staat uit te halen, maar de bal werd ternauwernood geblokt. Bij de tweede paal was Robbie Haemhouts er als de kippen bij en schoot de bal hard in de korte hoek. Het bracht de thuisploeg op een verdiende 2-0 voorsprong.

Heracles probeerde het tij nog te keren, maar het was een oppermachtig Willem II dat in de slotfase de meeste kans maakte op nog een doelpunt. Invaller Sahar ging er vandoor en had de 4-0 op de voet, maar schoof de bal net naast het doel van Telgenkamp. Willem II schuift hierdoor op naar de negende plaats in de Eredivisie. Heracles moet genoegen nemen met plaats zestien.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen