Atlético in stugge wedstrijd niet voorbij Valencia

8 maart 2015, 23:05   Bijgewerkt: 8 maart 2015, 23:15

Mocht Atlético Madrid nog enige hoop hebben gehad op titelprolongatie in de Primera División, dan zal deze na dit weekend waarschijnlijk wel verdwenen zijn. Los Rojiblancos bleven zondagavond in het eigen Estadio Vicente Calderón steken op een 1-1 gelijkspel tegen Valencia. De achterstand op de kersverse koploper FC Barcelona is nu zeven punten. Valencia staat slechts één puntje achter de nummer drie.

Het duel met Valencia was voor Atlético vanwege twee redenen zeer belangrijk. Ten eerste is er natuurlijk de titelstrijd, die met de week lastiger lijkt te worden voor de ploeg van coach Diego Simeone. In de afgelopen vier duels werd er slechts één keer gewonnen door de titelverdediger, waardoor de achterstand op Barça en Real Madrid groter wordt. Bovendien voelt Atlético de hete adem van Valencia in de nek. De club uit de sinaasappelstad volgt op één puntje van de Madrileense nummer drie. Voor Valencia was het duel in de hoofdstad zodoende een kans om de derde plaats te grijpen.

De verhoudingen tussen beide ploegen op de ranglijst bleven hetzelfde. Dat was ook verdiend, kijkend naar de wedstrijd. Atlético kwam door een heerlijke pegel van Koke na een half uur spelen op voorsprong. Tiago, de aangever bij de 1-0, was in de tweede helft dicht bij een verdubbeling van de marge, maar raakte de lat. Valencia mocht blijven hopen op de gelijkmaker en kreeg deze een kwartier voor het einde. Shkodran Mustafi profiteerde van een keepersfout van Miguel Ángel Moyà en bepaalde de eindstand op 1-1.

Zodoende blijven beide ploegen één punt van elkaar verwijderd op de ranglijst. Valencia eindigde het duel met Atlético overigens niet met elf man, aangezien Javi Fuego vlak voor tijd tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aanliep en kon vertrekken. Dat paste wel in het beeld van de wedstrijd, aangezien er in totaal dertien gele kaarten te noteren waren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen