Paris Saint Germain laat grote kans liggen in Ligue 1

15 maart 2015, 19:11   Bijgewerkt: 15 maart 2015, 21:54

Titelrivalen Olympique Lyon en Olympique Marseille staan later op de avond tegenover elkaar en dus had Paris Saint Germain uitstekende zaken kunnen doen in de 29ste speelronde van de Ligue 1. De formatie van coach Laurent Blanc heeft die kans echter onbenut gelaten. Ondanks twee goals van Zlatan Ibrahimovic werd zondag met 3-2 verloren bij subtopper Girondins Bordeaux.

Paris Saint Germain bereikte eerder deze week, ondanks een discutabele rode kaart voor Ibrahimovic, ten koste van Chelsea de kwartfinales van de Champions League. Tegen Bordeaux wist de regerend kampioen van Frankrijk echter geen moment te overtuigen. Ludovic Sané bracht de thuisclub in de achttiende minuut verdiend op 1-0 met een rake kopbal uit een corner.

Vijf minuten na de doelwissel herstelde Paris SG het evenwicht, na geklungel achterin bij Bordeaux. Ibrahimovic profiteerde van een misverstand tussen keeper Cedric Carrasso en verdediger Tiago Ilori (1-1). In de daaropvolgende twintig minuten gebeurde er weinig boeiends, totdat Clement Chantôme PSG-keeper Salvatore Sirigu tot een knappe redding dwong. Kort daarna was het wel raak voor Bordeaux; Wahbi Khazri tikte van dichtbij het doel binnen (2-1).

Ondanks het povere optreden leek Paris SG met een punt huiswaarts te keren; vijf minuten voor tijd kregen de bezoekers een omstreden strafschop toegewezen na een vermeende overtreding van Mariano op Ezequiel Lavezzi. Het buitenkansje werd benut door Ibrahimovic. Maar Mariano herstelde zijn 'fout' drie minuten later door de voorzet te leveren waaruit Diego Rolan helemaal vrij de 3-2 binnenschoof voor Bordeaux.

Paris SG had bij winst de koppositie overgenomen van Lyon, maar blijft nu tweede met 56 punten. Lyon heeft er één meer, Marseille staat derde met 53 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen