Dijkhuizen trots op Excelsior: "Het was een mooi avontuur"

8 april 2015, 23:46

Excelsior voetbalde leuk mee in de halve finale van de beker tegen FC Groningen en wist een tijd lang zelfs de betere kansen te creëren. Desondanks gingen de Kralingers met 3-0 onderuit in de Euroborg, waardoor de bekerdroom uiteenspatte. Trainer Marinus Dijkhuizen zag dat de wedstrijd steeds meer uit de Rotterdamse handen glipte, naarmate deze vorderde.

Over de eerste 45 minuten kan Dijkhuizen zeer tevreden zijn. "In de eerste helft zag ik strijd, passie, duels winnen, goed voetballen, kansen creëren en verdedigend goed staan bij mijn ploeg", zegt de coach van Excelsior dan ook op de website van de tegenstander. "Gouriye kreeg bij ons dé kans op 0-1, maar die scoorde niet. Tot het moment dat Bas Kuipers uitstapte en Hans Hateboer geweldig binnen schoot, waren we minimaal gelijkwaardig. Ook het begin van de tweede helft kregen we met Tom van Weert nog een grote kans."

Dijkhuizen baalt ervan dat Groningen wél effectief was, en zijn ploeg niet. "Na de 2-0 van Albert Rusnak, die uit de lucht kwam vallen, was het wel gebeurd. FC Groningen sloeg wel toe op de beslissende momenten. Ze hebben veel individuele kwaliteit en dan moet je misschien wel 110% zijn om te kunnen winnen", beseft Dijkhuizen, die zich nu met Excelsior volledig op lijfsbehoud in de Eredivisie moet richten. De promovendus staat momenteel op plek veertien, vier punten boven de degradatiezone.

Ondanks de uitschakeling kijkt Dijkhuizen met trots terug op het bekeravontuur. "Ik heb trots op de ploeg en wat ze hebben laten zien op dit podium. In vergelijking met een half jaar geleden zijn ze enorm gegroeid. Het was een mooi avontuur en vanaf morgen gaan we ons richten op de competitie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen