Europees voetbal ver weg voor Twente na verlies tegen AZ

26 april 2015, 19:02

AZ heeft vanmiddag het uitduel met FC Twente omgezet in een overwinning en houdt daarmee de hoop op een derde plaats in leven. Twente was niet eens veel minder, maar had moeite uitgespeelde kansen te creëren. Twee fraaie doelpunten van Hoedt en Johansson deden de thuisploeg de das om; Europees voetbal lijkt daardoor ver weg.

Een boodschap waardoor de Tukkers zich genoodzaakt zagen om vanmiddag eerherstel te bewerkstelligen en zodoende Europees voetbal in zicht te houden. Maar al gauw bleek dat een lastige opgave te zijn. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, toch kreeg AZ de beste kansen. Berghuis mocht van afstand uithalen en ook Dos Santos was gevaarlijk met een schot.

Een aantrekkelijke eerste helft werd gevolgd door een kwalitatief mindere tweede. Waar AZ zichtbaar niet zo nodig meer hoefde, daar moest FC Twente komen. De ploeg had moeite uitgespeelde kansen te creëren, maar werd desondanks een paar keer gevaarlijk. Gutierrez liet na Esteban te passeren en Castaignos ging voor eigen kans; de rebound werd gekeerd.

Een Europees avontuur verdwijnt hierdoor voor FC Twente verder uit het zicht, de achtste plek lijkt in de huidige vorm namelijk onhaalbaar. AZ mag door deze overwinning hoop houden op plek drie, en daarmee play-offs voor Europees voetbal. Om daar kans op te maken, moeten de Alkmaarders ook de laatste twee wedstrijden van het seizoen omzetten in een overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen