Kuyt belt Clasie en droomt van landstitel met Feyenoord

10 april 2015, 07:36

Donderdagavond werd bekend dat Dirk Kuyt komend seizoen al zal terugkeren bij Feyenoord, de club waar hij tussen 2003 en 2006 al furore wist te maken. De 34-jarige aanvaller, die eerst nog het seizoen zal afmaken bij Fenerbahçe, hoopt dat de selectie van de Rotterdammers grotendeels intact zal blijven. Een leegloop zoals vorig jaar, daar heeft de routinier geen zin in. In het kader hiervan zal actie ondernemen om onder meer Jordy Clasie in De Kuip te houden.

"Ik ga hem zeker bellen en ik hoop dat de andere jongens (Lex Immers, Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena, red.) ook blijven, omdat dit de kans op succes vele malen groter maakt", verzekert Kuyt in De Telegraaf. De aanvaller heeft de clubleiding niet om garanties gevraagd. "Ik ken de situatie van Feyenoord dat de afgelopen jaren zijn financiële problemen heeft gekend, maar hard op weg is om weer gezond te worden. Door de jeugd gedwongen naar voren te schuiven, heeft de club een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb niet met Feyenoord gesproken van: ik wil dit en ik wil dat. Maar ik hoop dat er zo'n sterk mogelijk elftal staat."

Kuyt hoopt het kwartet bovengenoemde spelers te kunnen overhalen om te blijven. "De beslissing over hun toekomst moeten ze zelf nemen, maar ik wil ze wel mijn mening geven en mijn ervaringen delen. Ik denk dat ik ze nog beter en sterker kan maken, zoals ze dat bij mij ook zullen doen", aldus de voormalig international van Oranje.

Het moge duidelijk zijn dat Kuyt onverminderd ambitieus blijft. "Maar je moet nooit uitspreken dat je kampioen wilt worden. Dat moet je op het veld laten zien", stelt de ervaren speler. "Financieel is er nog een achterstand op Ajax en PSV, maar dat neemt niet weg dat er op het veld heel veel kwaliteit aanwezig is. We hebben een elftal dat bovenin moet kunnen meedraaien. Dat is de reden dat ik terug kom. Niet om iedereen weer eens te zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen