Van den Brom geniet van onbevangenheid bij AZ

5 april 2015, 10:50

Na een desastreuze start is AZ erin geslaagd om er een kleurrijk en uitstekend seizoen van te maken. Na perikelen rond de teruggeschoven coach Marco van Basten en de vertrokken Alex Pastoor nam John van den Brom het roer over in Alkmaar. Hij kreeg de taak om de rust terug te brengen en de boel weer op de rit te krijgen en dat is hem prima gelukt. Vanmiddag (12.30 uur) kan AZ de achterstand op nummer drie Feyenoord verkleinen tot één puntje.

Toen Van den Brom zich in Alkmaar meldde, stond AZ op een gedeelde zesde plaats. "We hebben niet meteen een doelstelling geformuleerd. Ik moest aan de slag gaan en dan maar zien waar we uit zouden komen", aldus de coach, die vier duels moest wachten op een zege, maar toen indruk wist te maken met de Alkmaarse club. Slaagt hij er met zijn spelers in om het gat met Feyenoord te dichten, dan kan er rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Europa League gerealiseerd worden. In dat geval moet AZ dus wel derde worden.

De prestaties zijn over het algemeen dik in orde, ware het niet dat de ploeg soms flink door de ondergrens zakte, zoals in de duels met Utrecht (0-3 en 6-2 verlies). Van den Brom wijst in het kader hiervan naar de jonge leeftijd van zijn spelersgroep. "Dat is geen excuus, maar een conclusie. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben", stelt de AZ-trainer, die dat alleen maar een goed iets vindt. "Ik houd ervan om met jonge spelers te werken. Die gretigheid en jeugdigheid. Daardoor gaan ze wel eens door de ondergrens, maar je ziet ook mooie dingen. Ik houd van die onbevangenheid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen