Real knokt zich naar punt, maar titelrace lijkt beslist

9 mei 2015, 22:05

Real Madrid dreigt voor het derde opeenvolgende jaar naast de Spaanse landstitel te grijpen. De Koninklijke knokte zich zaterdag in de thuiswedstrijd tegen subtopper Valencia naar een 2-2 gelijkspel, maar kon daarmee niet voorkomen dat de achterstand op koploper FC Barcelona opliep tot vier punten.

FC Barcelona won eerder op de dag, zonder groots te spelen, met 2-0 van Real Sociedad en kwam daarmee op negentig punten. Real Madrid, dat tegen Valencia een 0-2 achterstand goedmaakte, heeft er nu 86. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in Spanje, waardoor er een wonder nodig lijkt voor de hoofdstedelingen. Het onderling resultaat - in Spanje beslissend bij een gelijk puntenaantal - is wel in het voordeel van Real Madrid.

Real Madrid was in de eerste zeventien minuten twee keer dicht bij een voorsprong tegen Valencia, maar Gareth Bale en Cristiano Ronaldo hadden pech in de afwerking, beide raakten de kruising. In de negentiende minuut sloeg Valencia aan de andere kant wel toe. Paco Alcácer, die in de openingsfase nog een prima kans onbenut had gelaten, scoorde op aangeven van José Gayá. Zeven minuten later tekende Javi Fuego voor de 0-2, door raak te koppen uit een vrije trap van Dani Parejo. Daarbij stond Real Madrid te slapen, want twee andere Valencia-spelers stonden ook vrij voor het doel.

Vijf minuten voor de doelwissel trof Real Madrid voor de derde keer het aluminium, ditmaal raakte Javier Hernández de paal. Op slag van rust had Cristiano Ronaldo dé kans om de spanning terug te brengen, maar de Portugees zag Valencia-keeper Diego Alves zijn strafschop keren. Dat was ook een stukje gerechtigheid, want het lichte duwtje aan Bale leek niet voldoende voor een penalty. De scheidsrechter dacht er echter anders over.

Elf minuten na de pauze kwam Real Madrid dan toch op 1-2, doordat Pepe raak kopte uit een corner. Er werd een Madrileense stormloop verwacht, maar Alvaro Negredo kreeg juist twee grote mogelijkheden om de marge weer op twee te brengen voor Valencia. Die waren echter niet aan hem besteed. Uiteindelijk redde Isco in de 84ste minuut met een prachtig afstandsschot een punt voor Real, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg.

Hierdoor verspeelt Real mogelijk in korte tijd de kans op twee prijzen. Want ook in de halve finales van de Champions League tegen Juventus moet het nog hard aan de bak. De uitwedstrijd in Turijn ging afgelopen dinsdag met 2-1 verloren, de return is komende woensdag op eigen terrein.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen