Amerikanen leren schutterend Oranje een lesje: 3-4

5 juni 2015, 22:25

Het is bondscoach Guus Hiddink nog altijd niet gelukt om het Nederlands elftal op de rails te krijgen. In de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten speelde Oranje in aanvallend opzicht prima, maar gaf het achterin veel te veel weg. In de slotfase kreeg het daarvoor de rekening gepresenteerd, door drie late Amerikaanse doelpunten wonnen de bezoekers de uiterst vermakelijke wedstrijd met 3-4.

Voor Oranje stond de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten vooral in het teken van volgende week, als het een EK-kwalificatieduel in en tegen Letland moet afwerken. De speelwijze die tegen de Letten succes moet opleveren, werd tegen de Amerikanen getest. Het was een 4-2-4, met Jordy Clasie en Georginio Wijnaldum als enige 'echte' middenvelders. Voorin speelden Memphis Depay, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Quincy Promes, waarbij Van Persie in de rug van Huntelaar speelde. Met deze tactiek borduurde Hiddink voort op de thuiswedstrijd tegen Letland in de EK-kwalificatie, eind vorig jaar. In de ArenA werd het toen 6-0.

In het eerste kwart van het duel ontsnapte de thuisploeg meerdere keren aan een achterstand. Na een onhandige actie van Jeffrey Bruma had Gyasi Zardes de bal voor het inschieten, Michael Bradley en Fabian Johnson raakten allebei de paal en linksback Brek Shea kon zomaar doorlopen richting het doel van Jasper Cillessen. Gelukkig voor Oranje leverden deze vier mogelijkheden geen goal op.

Met zijn tweede goal zette Huntelaar Oranje weer op voorsprong, want via Zardes waren de Amerikanen tussendoor op 1-1 gekomen. Hij kwam voor Janmaat en tikte bij de tweede paal binnen. Bij deze treffer zag ook Cillessen, die de korte hoek niet afdekte, er niet helemaal goed uit.

Kansen om verder uit te lopen kreeg Oranje daarna voldoende, met name via Wijnaldum, maar het vijfde doelpunt van de avond viel aan de andere kant. Centrumverdedediger John Brooks rukte op en kon een pass van invaller DeAndre Yedlin simpel afronden. Toch leek er nog weinig aan de hand voor Oranje, waar Wesley Sneijder en debutant Davy Pröpper ingevallen waren, en via Wijnaldum, Daley Blind en invaller Luuk de Jong kwamen er kansen op de 4-2, maar deze werden niet benut. Achterin ging het vervolgens van kwaad tot erger en in de laatste minuten van de wedstrijd profiteerden de Amerikanen twee keer van het defensieve geschutter. De bezoekers scoorden twee keer en stuurden Oranje zo met een enorme kater naar Letland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen