Klinsmann: "Respect voor Nederland, maar niet bang"

4 juni 2015, 23:45

Volgende week staat er voor het Nederlands elftal een zeer belangrijke wedstrijd op de rol. Oranje speelt dan in de EK-kwalificatiereeks tegen Letland en er móet dan gewonnen worden. Maar voordat het zover is wacht een krachtmeting met de Verenigde Staten, vrijdagavond in de Amsterdam ArenA. Jürgen Klinsmann, de bondscoach van de VS, heeft veel respect voor Nederland. "Maar we zijn niet bang."

"We zijn bevoorrecht dat we tegen Oranje mogen spelen. Voor ons is het speciaal om tegen zo'n geweldige tegenstander aan te treden", zegt Klinsmann tegen FOX Sports over de oefeninterland tegen Nederland. "Het is een uitstekend team. Ze zijn derde geworden op het WK en hebben een geweldig toernooi gespeeld in Brazilië."

Uiteraard is het resultaat belangrijk, maar Klinsmann vindt de groei van de VS eigenlijk belangrijker. "Zij spelen EK-kwalificatiewedstrijden, maar wij zijn er meer mee bezig zijn om steeds een beetje beter te worden. Dat maakt het voor ons fantastisch om tegen Nederland te spelen. We kunnen heel veel leren, ongeacht het resultaat in de ArenA. Er is niets mooier dan jezelf ontwikkelen tegen de beste voetballanden. Daarvoor zijn we hier ook naartoe gekomen. We worden steeds beter en maken het gat met de top steeds kleiner", aldus de Duitse oefenmeester.

"Maar we willen op een gegeven moment tot de beste vijftien landen ter wereld behoren, dus willen we Nederland serieus partij bieden", waarschuwt Klinsmann wel. "We willen het ze heel lastig maken. Hopelijk kunnen we een mooi resultaat neerzetten tegen het sterke Nederlands elftal. We hebben respect voor Nederland, maar zijn niet bang. We gaan ervoor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen