'Ling blokkeert terugkeer van Heitinga naar Ajax'

12 juni 2015, 07:42

Een comeback van John Heitinga bij Ajax lijkt er voorlopig niet te komen. Tscheu La Ling, die deze week aangesteld werd als adviseur van de strategische commissie, is tegen de transfer van de 31-jarige verdediger naar Amsterdam en heeft er zodoende een stokje voor gestoken. Dat hebben bronnen rondom de Raad van Commissarissen tegenover De Telegraaf bevestigd.

La Ling bereikte overeenstemming met Ajax over een tweejarig contract en de adviseur laat zich dus meteen gelden. Op zijn voorspraak van hem heeft Theo van Duivenbode, verantwoordelijk voor de technische zaken in de deze week geformeerde strategische commissie, zijn veto uitgesproken. Het tweetal wil Heitinga alleen een verbintenis voor één seizoen aanbieden, terwijl de verdediger twee jaar wilde tekenen. Hij moet namelijk miljoenen euro's inleveren ten opzichte van zijn salaris bij Hertha BSC.

Het is een vrij ongelukkige gang van zaken voor Heitinga, aangezien zijn zaakwaarnemer Rob Jansen al handen geschud heeft met Marc Overmars, Edwin van der Sar en Michael Kinsbergen. De transfer is echter uitgesteld en mogelijk zelfs volledig van de baan. Vanuit kamp-Heitinga wil men niet reageren op deze situatie. "Behalve dat John nog steeds hoopt dat hij komende twee seizoenen bij Ajax speelt", zegt Jansen.

Heitinga doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waar hij tussen 1990 en 2008 speelde. Hij verliet de Amsterdamse club in 2008 voor een avontuur bij het Spaanse Atlético Madrid. Daarna kwam hij in Engeland nog uit voor Everton en Fulham, voordat hij zich bij Hertha BSC meldde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen