Van Halst twijfelt over Heitinga: "Dat geeft te denken"

16 juni 2015, 16:54

Jan van Halst is er niet zo zeker van dat Ajax er goed aan doet om John Heitinga terug te halen. De voormalig teamgenoot van Heitinga, momenteel vooral bekend als analist van FOX Sports, betwijfelt of de centrale verdediger het niveau nog aankan. Dat laat hij weten in Metro.

Volgens Van Halst haalt Ajax met Heitinga, ondanks zijn ervaring, niet een uitgesproken leider binnen. "Toen ik bij Ajax speelde moest je Heitinga nog wel eens achter de vodden aanzitten, maar dan ging hij wel als een raket. Het is een lieve, zachtaardige jongen. Hij is nu weliswaar ouder, maar je persoonlijkheid verander je niet zo maar. Hij is niet iemand die een ploeg verbaal op sleeptouw neemt, hij heeft daar hulp bij nodig."

Het feit dat de 31-jarige Heitinga de afgelopen jaren weinig gespeeld heeft, spreekt volgens Van Halst ook niet in zijn voordeel. "Je kunt wel zeggen dat Spanje, Engeland en Duitsland zwaardere competities hebben, maar Heitinga speelde niet in de top hè? Hij speelde bij clubs als Everton, Fulham en Hertha BSC. Als je daar niet kunt uitgroeien tot een onbetwiste basisspeler dan geeft dat te denken. Die clubs zijn echt niet beter dan wat er in de top van de eredivisie rondloopt. Hij heeft dan ook niet echt een staat van dienst waarvan de spelers bij Ajax onder de indruk zullen zijn", vindt Van Halst, zelf tussen 1999 en 2002 actief in Amsterdam.

Toch zijn de verwachtingen hoog. "Vooral bij de fans. Ik hoop dat hij daar mee om kan gaan. De keren dat ik Heitinga in de afgelopen periode zag spelen, was hij niet scherp, niet topfit. Ik zag een neerslachtige speler. Misschien had dat ook met de situatie te maken waarin hij zat en put hij juist kracht uit het feit dat hij nu weer voor Ajax gaat spelen. Iets wat hij altijd wilde. Ik hoop het, maar betwijfel het", aldus Van Halst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen